Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa, Yükseköğrenimde de öğrenci şehri oluyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa, Yükseköğrenimde de öğrenci şehri oluyor

Eğitim

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Yükseköğrenim Yurtları Konulu toplantıya başkanlık etti. Yurtların kapasitesi ve Karahantepe Yükseköğrenim Yurdu’ndaki son çalışmaların değerlendirildiği toplantıda Vali Şıldak, Şanlıurfa’nın bir öğrenci şehri olması için çalışmaya devam ettiklerini söyledi.

Eğitim buluşmalarında yükseköğrenim öğrencilerine önem veren ve 2024-2025 Eğitim-Öğretim Güz Dönemi öncesi Karahantepe Yükseköğrenim Yurdu’ndaki çalışmaları denetleyen Vali Şıldak, Vali Yardımcısı Alper Taş, Gençlik Ve Spor İl Müdürü ile birim yöneticilerinin katılımıyla son gelişmeleri değerlendirdi.

Yükseköğrenim bazında 30 bini aşkın öğrenci kapasitesine sahip Şanlıurfa’da, öğrencilerin barınma, eğitim, sosyal ve kültürel etkinlikler gibi tüm ilgili konuları takip ettiklerini belirten Vali Şıldak, “Şanlıurfa eğitimini her düzeyde ele alarak uygulamalar geliştiriyoruz. 750 bini aşkın öğrenci nüfusuna sahip ilimizde özellikle de yükseköğrenimdeki öğrencilerimizi de planlamalarımıza dahil ediyor, ilgili tüm konuları değerlendiriyoruz” dedi.

“Karahantepe Yükseköğrenim Yurdunu Hizmete Kazandırıyoruz”

Vali Şıldak, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsünde inşaat çalışmalarında sona gelinen Karahantepe Yükseköğrenim Yurdu’ndaki çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek kampüsün kısa sürede tamamlanarak Ekim ayı başından itibaren öğrencileri kabul edeceğini söyledi.

Üniversite öğrencileri için Şanlıurfa’daki barınma sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracak tesisteki tüm çalışmaları birebir takip ettiğini ifade eden Vali Şıldak, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yurdun Şanlıurfa’ya kazandırılmasında emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Şanlıurfa Milletvekillerine teşekkür etti.

Eğitimin her alanındaki çalışmaların öncüsü olmaya devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Vali Şıldak, “Karahantepe Yükseköğrenim Yurdumuz ile birlikte ilimizdeki öğrenci yurt kapasitemiz 6 binin üzerine çıkıyor. Gerek inşaatın tamamlanması gerekse iç donanımının uygun şekilde yapılarak teslim edilmesi gibi tüm süreçleri yakından takip ediyoruz” şeklinde konuştu.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.