Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Engül, Okullardaki sorunlara dikkat çekti
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Engül, Okullardaki sorunlara dikkat çekti

Eğitim

Şanlıurfa’da eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte ortaya çıkan sorunlara Eğitime Destek Platformu Okul Aile Birliği Başkanı Bekir Engül çözüm önerileri sundu.

Eğitime Destek Platformu Okul Aile Birliği Başkanı Bekir Engül yaptığı açıklamada:

Şanlıurfa’daki eğitim sorunlarının nedenlerine dair daha geniş kapsamlı bir araştırma yapılması gerektiğine inanıyorum. Belki bu konuda bir tez çalışması yapılması faydalı olabilir. Bu bağlamda, tesadüfen şahit olduğum ve üzerinde durulması gerektiğini düşündüğüm Zeytin Dalı Kampüsü hakkında bazı tespitlerimi ve önerilerimi paylaşmak istiyorum.

Özelde Zeytin Dalı Kampüsü'ne dair, genelde ise ilimizdeki tüm kampüs alanları ve okullarla ilgili şu hususlara dikkat çekmek istiyorum:

Zeytin Dalı Kampüsü’nde mevcut durum:

* 5 bin seçkin öğrencinin eğitim gördüğü ve 8 okulun bulunduğu bu kampüste, kaç güvenlik görevlisi ve kaç psikolog veya sosyolog (gönüllü veya görevli) bulunduğuna dair net bir bilgiye sahip miyiz?

* Öğrencilerin kampüs içinde güvenli bir şekilde dolaşabilmeleri sağlanıyor mu? Bu konuda hangi kurumun sorumluluğu bulunduğu net midir?

Önerilerim:

* Sayın Valimizin, ilimizdeki tüm kampüs alanları ve bu alanlardaki sorunlar ile çözümleri tespit etmek üzere bir vali yardımcısını görevlendirmesi yerinde olacaktır.

* Kampüs alanlarında yeterli sayıda güvenlik görevlisi bulundurulmalı, rehber öğretmenler aktif görev alarak öğrencilere güven ortamı sağlamalıdır.

* Kampüslerdeki okul müdürleri ve Okul Aile Birliği başkanlarının düzenli aralıklarla bir araya getirilerek, sorunların ve ihtiyaçların doğrudan kendilerinden dinlenmesi, çözüm odaklı adımların atılması sağlanmalıdır.

Eğitimde çocuklarımızın güvenliği ve psikolojik refahı en önemli önceliğimiz olmalıdır. Eğer bir öğrenci kampüs alanında güven eksikliği hissediyorsa veya herhangi bir endişe yaşıyorsa, bunun sorumluluğu hepimize aittir. Bu konuda alınacak önlemler, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli ve huzurlu bir eğitim ortamında yetişmelerine katkı sağlayacaktır. Saygılarımla,


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.