Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
AB Türkiye Delegasyonundan Pala’ya Ziyaret
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

AB Türkiye Delegasyonundan Pala’ya Ziyaret

Eğitim

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonundan,İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’ya Ziyaret

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı kapsamındaki bilgilendirme toplantısı için Şanlıurfa’ya gelen AB Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği, Altyapı, Sosyal ve Bölgesel Projeler Bölümü Başkanı Javier Menendez Bonilla, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Mustafa Balcı, Proje Koordinatörü Fatma Ahu Küçükay ve Pelin Sütçüoğlu’ndan oluşan heyet Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek yapacakları ve düşündükleri projelerle ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala ile bilgi alışverişinde bulundular.

İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, heyetin yapmış olduğu ziyaretten dolayı memnun olduğunu, AB'ye Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA)’nın sağladığı yardımlar kapsamında bölgemize düşünülen projeler için her zaman destek olacağını belirtti.

AB Türkiye Delegasyonu Mali İşbirliği, Altyapı, Sosyal ve Bölgesel Projeler Bölümü Başkanı Javier Menendez Bonilla’nın insan kaynaklarıyla ilgili yapacağımız bir projenin olması durumunda İl Milli Eğitim Müdürü olarak desteğiniz nedir, ve sizin bize önereceğiniz bir veya birçok projeniz var mı? soruları üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet PALA, “Biz kurum olarak insanlığa faydalı olan her projeye imza atarız. Yeter ki hizmet amaçlı olsun. Bizim arkadaşlar projelerini üretmektedir ,sizinle ortaklaşa hazırlayabileceğimiz projeler üzerinde de çalışmalarımız olacaktır. AB projelerinin kapsamında iki büyük projemizin merkezi ilimizde olup 16 ile yayılmıştır şu anda. Kız Çocuklarının Okullaşması Projesi ve Hayat Boyu Öğrenim Projesi. Desteğimiz her zaman olacaktır. Özellikle şu anda ilköğretimde okullulaşma ile ilgili sorunumuz kalmadı, ortaöğretim alanında da çalışmalarımıza hız veriyoruz. Zaten 4+4+4 sistemiyle zorunlu eğitim 12 yıla çıkarılmış olduğundan bu sorun yavaş yavaş ortadan kalkacaktır. Devamsızlığı engellemek adına ne gibi çalışmalar yapabiliriz bunun üzerinde çalışmalarımız olmalı. Bazı ailelerin ekonomik yönden yetersizlikleri yüzünden farklı bölgelerde göç etmekte, haliyle beraberinde götürdükleri çocukları da devamsızlık yapmaktadır. Sabit bir yerde ikamet etmelerini sağlayan bir proje üzerinde çalışılabilir. Bunun dışında ayrıca istihdamı sağlayacak projeler üzerinde durup Mesleki Eğitimin önemi üzerinde bir çalışma yapılmalıdır. Çünkü burada devamsızlıkların yapılmasına en çok “mevsimlik işçilik” sebep olmaktadır. Bu problem halledilirse devamsızlık sorunu ortadan kalkar. Bunların dışında başka projelerimiz olacaktır. AB'ye Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA)’nın sağladığı yardımlar kapsamında diğer bakanlıklarımızın yönettiği ve AB Türkiye Delegasyonu tarafından uygun görülen projelerin başarılı olması demek eğitim yönünden de başarılı olduğumuzu gösterir. Bu herkese yansır. İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi ile ilgili projelerin sayısını da arttırıp eğitim alanında katkımız sürekli olacaktır. ” dedi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Mustafa Balcı ise “Şanlıurfa şu anda Hayat Boyu Öğrenim Projesinin ve Kız Çocuklarının Okullaşması Projesinin koordinasyon merkezlerinin olduğu bir ilimiz. Çok da sevdiğimiz bir ilimiz. Mesleki eğitimde kalite dediğimizde Milli Eğitim Bakanlığında 2002 yılından buyana değişik mesleki eğitimde bazı reformlar başlatıldı. Bu reformlar aslında Türkiye’ de gerçekleştirilecek mesleki eğitiminde kalitenin oluşturma alt yapısı çalışmalarıydı. Bugün burada yine biz arkadaşlarla Şanlıurfa’yı merkez olarak görüp yapacağımız çalışmalarda sizin ve arkadaşlarınızın projelerini görmek istiyoruz. ”dedi.

Daha sonra AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Javier Menendez Bonilla, AB dışındaki ülkeler arasında en büyük işbirliği portföyünü Türkiye ile oluşturduklarını vurguladı. Bonilla, “Bu bir tesadüf değil, Türkiye-AB ilişkilerini geliştirmenin kararlılığının bir ürünüdür. Türkiye’nin farklı bölgelerindeki ekonomik kalkınmanın desteklenmesi bağlamında bu yeni projeler, Türk makamları ve AB’nin taşıdığı kararlılığın bir kanıtı niteliğindedir. Zorlu süreçleri geride bırakarak yolumuza devam edelim. Belirlediğimiz birçok projeyle bölgenize geldik. Ama asıl iş yeni başlıyor. Sizin işe el atıp bunları yürütmeniz gerekir. Sunacağınız projelerde AB Delegasyonu olarak destek vermeye devam edeceğiz. “dedikten sonra İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala’ya kendilerine zaman ayırdıkları için özellikle teşekkür etti.

Dün Hilton Otelinde yapılan Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Arttırılması Hibe Programı bilgilendirme toplantısına Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Osman Yıldırım, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Temsilcisi Mustafa Balcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanı Ercüment Işık katılmışlardı. Şanlıurfa Kız ve Erkek Mesleki Teknik Okul Müdürleri, Teknik Öğretmenler ile Şanlıurfa il Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimi çalışanlarına proje hazırlama teknikleriyle ilgili bilgi verilmişti.
www.balikligol.com

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.