ALGOLOJİ polikliniği Şanlıurfa'da İlgi Görüyor

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde aktif olarak çalışan ve her il ve hastanelerde bulunmayan AĞRI (ALGOLOJİ) polikliniği Şanlıurfa halkından büyük ilgi görüyor.

ALGOLOJİ polikliniği Şanlıurfa'da İlgi Görüyor


Konuyla ilgili Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Uz.Dr. Abdülkadir YETİŞGİN  yaptığı yazılı açıklamada; Şubat ayı içerisinde müracaat eden ayaktan yaklaşık 400 hastaya hizmet verildiği bu hastalara ilaç tedavisi dışında  2 bin 400 tetik nokta ve steroid enjeksiyon tedavisi uygulanarak hastaların ağrılarına son verildi.
AĞRI Polikliniğimize müracaat edip tedavi gören hastalarla yapılan görüşmeler sonucunda hastalarımız, yıllarca bu ağrılarla yaşadıklarını ve her türlü ağrı kesici ilaçları kullandıklarını, fakat fayda görmediklerini, AĞRI polikliniğinde uygulanan enjeksiyon tedavisi ile ağrılarından büyük ölçüde kurtulduklarını dile getiren vatandaşlar bu tür hizmetlerin devam etmesini istediler dedi.

AĞRI (ALGOLOJİ) Polikliniği sorumlu doktoru Uz.Dr.Timur YILMAZ ise ; Ağrı birkaç günden fazla sürüyorsa mutlaka bir sağlık tesisinde değerlendirilmesi gerekir. Çünkü ağrı vücudumuzun güvenlik alarmı gibi bir uyarı sistemidir. Ağrı uzun süredir ve giderek artarak devam ediyorsa dikkate alınması gereken bir sorun var demektir.  Kolayca eczanelerden ve çevremizdeki insanlardan ulaşabileceğimiz hiçbir ağrı kesici kemik ve kastan kaynaklanan bir kanserin ağrısını kesemez. Fakat ağrı kesici ilaçların etkisinin azalmasıyla ağrı tekrar ayni seklide tekrarlıyor ise uzman doktorlar tarafından  değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Zamanla sık kullanılan ağrı kesici ilaçlar ağrıyı daha fazla arttırabilir. Bundan dolayı ağrı kesicileri doktor gözetiminde kullanmayı öneriyoruz.

AĞRI POLİKLİNİĞİ (ALGOLOJİ) NEDİR?
Kronik (sürekli) ağrı tedavisi için başvuran hastalar,AĞRI (Algoloji) Polikliniği’nde kabul edilir, şikâyetleri dinlenerek hastanın ağrısının geniş bir öyküsü (anamnez) alınır. Ayrıntılı bir muayeneden sonra gerekli laboratuar ve radyolojik incelemeler yapılarak tanı konulur. Gerekirse diğer ilgili bölümler de konsulte edilerek tedavileri düzenlenir.

TEDAVİSİ YAPILABİLEN HASTALIKLAR
-Başağrıları
-Boyun ağrıları
-Omuz - kol ağrıları
-Sırt ağrıları
-Bel - bacak ağrıları
-Kanser ağrıları
-Kronik Tüm ağrılar

ALGOLOJİ TEDAVİ ŞEKİLLERİ
Ağrı kontrolünde çok çeşitli tedavi seçenekleri kullanılabilir. Ağrı kişisel bir deneyim olduğundan, her tedavi her hasta için uygun değildir. Ağrı Tedavi'sinde en uygun tedavi yöntemi, kapsamlı bir incelemeden sonra hastaya göre  belirlenir.
İLAÇ TEDAVİSİ
Ağrı kesiciler (analjezikler) ağrıyı önlemek amacıyla kullanılan ilaçlardır. Tedavide kullanılan ilaç genel bir ağrı kesici olabileceği gibi, sadece özel tip ağrılarda kullanılan farklı bir ilaç da olabilir.
TETİK NOKTA ENJEKSİYONU
Kaslardaki ağrı tetikleyici noktalardan kaynaklanan baş, bel ve bacak ağrılarında uygulanır.
STEROİD ENJEKSİYONU
Bel fıtıklarında, fıtığın sinirlere baskı oluşturarak ağrıya yol açtığı durumlarda, ilgili omurga düzeyinden sinirin çıkış bölgesine steroid cinsi ilaçların enjekte edilmesidir.
Yapılan tedavi enjeksiyonlarının uzman doktorlar tarafından yapılması gerekmektedir her hangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.