banner2
Bu ifade genellikle Hz.Ömer'e isnat edililir. Kime ait olursa olsun kelamı kibardır. Adalet; ilâhî kelam ve Hadisi şeriflerde, Fıkıhta detaylı anlatılmıştır.
Adalet yöneten, yönetilen herkesi bağlar. Bir toplumda Adalet yoksa O toplum virane olmaya mahkumdur. Adaletsiz toplumlarda suç oranları çok yüksektir Cezaevleri tıklım doludur. Adalet tepeden değil, yerelden olmalıdır.
Her Cuma günü hutbeden sonra okunan Ayeti kerimede mevlamız kullarına şöyle buyuruyor. "Muhak kak ki Allah Adaleti, ihsanı, akrabaya karşı cömert olmayı emreder. Hayasızlığı, kötülüğü ve zorbalığı yasaklar. Allah; Tutasınız diye size öğüt veriyor. "Nahl S.A.90.
Başka bir ayeti kerimede, "Allah size emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte,her şeyi görmektedir." buyurmaktadır. Nisa S.A.58.
Allah C.C.Davut A.S. "Ey Davud !Biz seni
yer yüzünde Halife kıldık. O halde insanlar arasında adaletle hüküm ver ve keyfe tabi olma ki, bu seni Allah'ın yolundan saptırır. Muhakkak ki, Allah yolundan sapanlar, hesap gününü unuttuklarından kendilerine çok şiddetli bir azap vardır. Buyurur." Sad.S.A.26.
Adaletsizliğin tahribatı Dünyada olduğu gibi Ahirette de Azabı vardır. Bir hadiste peygamberimiz S.A.V. Bir günlük
Adalet, altmış yıllık Nafile ibadetten hayırlıdır buyurmuştur. Devamla "Eğer bir kavim Zalimin zulmünü gördüğü halde, onu bu işten men etmezse, Allah Zalimin zulmü sebebiyle azabını umumileştirir. Herkesi kapsayacak şekilde genişletir." Ebu Davud. Melahim,17.Buhari,
Müslim, Tirmizi ve nesai'de geçen Hadiste Efendimiz S.A.V.Şöyle buyurur ."yedi sınıf insan vardır ki, kıyamet gününde Allahu teala bu 7.sınıf insanı arşının gölgesinde barındıracaktır. Himaye edecektir.
Bunlar: 1.Adaletli Devlet Başkanı  2.Rabbine kulluk ederek tertemiz bir hayat sürüp büyüyen genç 3.Kalbi Camilere, Mescitlere bağlı Muvahhid 4.Sevmeside,ayrılması da Allah için olan iki insan.5.Güzel ve güç sahibi bir kadının kendisine zina teklifini "Ben Allahtan kor karım." Diyerek ret eden kadın. 6.Sağ elinin verdiğini sol elinin bilmeyeceği kadar sadaka veren kimse. 7.Tenhada Allah'ı anıp göz yaşı döken kimse. "Ravi Ebu Hüreyre..
Adaletle ilgili son söz İmam-ı Gazalinin:"Vicdanda olmayan Adalet kanunlarla tatbik edilemez." Amenna, her insan başına bir polis dikseniz bile Adaleti yine sağlayamazsınız.
Dünyanın çivisi çıkmış Dünyada Adalet diye bir şey yok. Gavurun Adaleti kendilerine, Müslümanlar da (Yöneticiler) Onlara bağımlı ne Dünyayı becerdiler, ne de Ahireti ikiside berbat.
Adil bir düzen olmadan, Adalet olmaz.var olan tüm Adliyelerimizde Başlıktaki ifade yazılıdır. Adalet her kes için olmadıktan sonra velev ki, Gavurda olsa.Yazının, hamasi nutukların ne kıymeti var.Terörist İsrail yönetimi artık kurşuna gerek yok diyor, telsizleri, çağrı cihazlarını bir düğmeyle patlata biliyor.
Dünyada seyrediyor.Siber saldırılarla elimi zdeki cep Telefonları bomba gibi patlatılsa kimin canı güvende.Allahım zalim,katil,soykırımcıların şerrinden insanlığı muhafaza eyle..
Bir Ay oldu Narin kızımızın katili, niçin öldürüldüğü,daha muamma Adalet Mülkün temeli ise neden?
Diyarbakırdan bir misafirim vardı
Narini sordum.Dediki,aslında her şey ayan,beyan ortada,20 Hanelik
bir köy devleti parmakla oynatıyor
Yazık.Dedi...
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.