2010-2011 eğitim ve öğretim yılı başladı
2010-2011 Eğitim ve Öğretim yılı Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfada başladı. Vali Nuri Okutan öğrencilerle birlikte derse girdi.
Şanlıurfada 2010-2011 Eğitim ve öğretim yılı başlamasıyla beraber ilk olarak Atatürk anıtına çelenk konuldu. Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Halide Nüsret Zorlutuna İlköğretim okulunda tören düzenlendi.
Halide Nusret Zorlutuna İlköğretim Okulundaki törene Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe, Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Jandarma Komutanı Emin Dursun, Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ile okul müdürleri veliler ile öğrenciler katıldı.
Tören okulun öğrencileri tarafından haftanın önemine binaen okunan şiirler ve öğretmenler topluluğu tarafından oynanan Eğitim Öğretim ile ilgili skeç ile başladı.
Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: Bugün ilköğretim haftasının başlangıcı ve aynı zamanda eğitim öğretim yılının açılışı yani ortaöğretim de aslında bu dönem içinde ana okulda bu dönem içinde eğitim öğretime başlıyor. İlköğretim demek aslında eğitim öğretim demek. Artık ilköğretimin genel kavramı içine okulöncesi eğitimi de almak zorundayız. Hatta eğitim bir bütün olarak ele almak zorundayız.
Eğitim öğretim sadece okullarda değil okulların dışında da mesleki hayatımıza atıldığımızda da eğitimin devam etmesi gerekiyor. Yani hem örgün hem de yaygın eğitimin bu manada devam etmesi gerekiyor. Yalnız bu eğitime artık okulöncesi eğitiminden yani üç-dört yaşlardan itibaren başlanması gerekiyor. Öyle olursa eğitim gerçek manada hedefine ulaşmış olacak. Atatürkün bize hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar topluluklar içerisinde en önde yer alma hedefini gerçekleştireceksek okulöncesi eğitimi ele almalı, kızlarımızın okullaşmasını hedef seçmeliyiz ve eğitimin öğretimin sadece okullarda verilen bir faaliyetin ötesinde bütün hayatımıza sokaktan evimize kadar bütün faaliyetlerimize yaymak zorundayız. Bu bakımdan gerçekten aydınlanma faaliyeti olarak eğitimi ele almalıyız.
Şanlıurfa, dünyanın, milletimizin, toplumumuzun Anadolunun önemli yerleşim yerlerinden birisi. Sahip olduğu değerler, potansiyeller, mazisi ve kültürü itibariyle en önemli illerden birisi. Bugün eğitim potansiyeline baktığımızda öğrenci sayısı itibariyle Türkiyenin 4.sırasında yer alıyoruz; 1.İstanbul, 2.Ankara, 3.İzmir ve 4.sırada Şanlıurfa. Burada okul sayıları, eğitim materyalleri, öğrenci ve öğretmen sayıları itibariyle hala eksiklerimiz var. Şanlıurfanın eğitimle, cehaletle ilgili behemehal sorununu çözmesi gerekiyor. Öğretim değerleri itibariyle batkımızda Türkiyede öğrenci potansiyeli itibariyle 4.sırada isek üretim potansiyeli itibariyle baktığımızda Türkiyenin ilk birinde, ilk ikincisinde, ilk üçüncüde, ilk onundayız ama bu üretim değerlerleri hayatımıza katma bakımından, hayat standartları açısında baktığımızda sonucu sırasında yer alıyoruz. Bir il olarak önce bu potansiyele hükmetmeyi, bu potansiyeli de hayatımıza katmayı başarmak zorundayız. Bunu başarmak için de eğitime her safhada önem vermek zorundayız. Gösterilen bu çalışma hayatın her aşamasında karşımıza çıkacak, her aşamasında karşımıza çıkacak olan bu faaliyet alanına okulöncesi eğitimden başlamalı. İlköğretimden ortaöğretime, ortaöğretimden üniversiteye yaygın eğitimle birlikte bütün hayatımıza yansımalı. Eğitim tarıma, turizme, kentleşmeye, kentsel dokuya yansımalı bu bakımdan muhakkak çocuklarımızı okula göndermek zorundayız. Eğitim faaliyetinin içine çekmek zorundayız. Eğitimle ilgili madem 4.sıradayız şu kadar okuryazarımız var, şu kadar sınıf başına düşen öğrenci sayısı itibariyle Türkiyenin sonuncu sırasında yer alıyoruz. Maalesef öğretmen açığımız var hala sosyal faaliyetlerle ilgili salon sıkıntımız var. Ama elimizi belimize koyup bekleyemeyiz. Bunu çözeceksek biz çözeceğiz. Valisinden müdürüne, müdüründen öğretmenine, öğretmeninden halka kadar biz çözeceğiz dedi.