ÜÇ MESCİD… ÜÇKALE… ÜÇ SEMBOL…
Vuslat Dergisi Ağustos sayısında “Tek Ümmet Üç Mescid” konusunu kapağına taşımış…
İslâm’a göre üç mescid yücedir… Bunlara özel ziyaret yapmak helâldir… Üç mescid aynı zamanda müslümanların üç kalesidir… Mekke-i mükerrem, Medine-i Münevvere, Kuds-i Şerif. Kudüs’teki Mescid-i Aksa İslâm’ın ilk kıblesi, Mekke’deki Kâbe İslâm’ın ebedi kıblesi, Medine İslâm’ın ilk model cemaatinin ve devletinin gerçekleştiği yer…
Kur’an’da her üçüne de çeşitli vesilelerle işaret edilmekte, her üçünün de taşıdığı mesaja, anlamına ve önemine vurgu yapılmaktadır…
Peygamberin sünnetine göre üç mescid dışında başka mescitlere özel ziyaret yapmak caiz değildir. Ziyaret için sadece üç mescide yolculuk yapılabilir. Bunlar: Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevî ve Mescid-i Aksa’dır…
Fakat ne yazık ki, bu üç mescid de farklı şekillerde hür değil. Mescid-i Aksa’nın bulunduğu, Kur’an’da mübarek kılındığı bildirilen bölgede yer alan Kudüs ise siyonistler tarafından işgal edildi. Bu işgalle beraber Mescid-i Aksa ve onun yanında bulunan diğer İslâm mirası siyonist tehdidi altındadır. Diğer mescidlerin birçoğu da İslâm dışı siyasi anlayışların kontrolündedir.
Ümmet sadece hac mevsiminde değil, her umre mevsiminde, yani her zaman Haremeyn’i ve Kudüs’ü yeniden düşünmeli. Kudüs’ün bugün niçin ayrı kaldığını, niçin elden çıktığını, nasıl tekrar asıl kimliğine dönebileceğini düşünmeli. Ümmetin her bir ferdi bu konuda sorumlu olduğunu bilmeli ve üzerine düşeni yapmalıdır.
Ve Dergide öne çıkan yazılar:
Hüseyin Kerim Ece “Üç mescid Üç Sembol” isimli araştırmasında İslâm’ın üç önemli kenti. Her üçü de bünyelerinde ‘harem’ bölümünü barındırmaktadır diyor…
Mustafa Çelik “Mescid-i Aksâ İslâm Ümmetinin Mukaddesidir” isimli makalesinde müslümanların bir mukaddesinin esir alması, bütün müslümanların esir alınması anlamına geliyor tespitinde bulunuyor.
Süleyman Gülek “Üç Kutsal Mekânın Özellikleri” incelmesinde üç mescid’in müslümanların evrensel mabetleri olduğunu beyan etmektedir.
Ahmet Varol ise “Mescidi Aksa’ya Yönelen Tehlikeler” isimli yazısında Mescid-i aksa’yı bekleyen tehlikelere dikkat çekmiş…
Dr. Raid Fethi İle Mescid-i Aksa’nın bugünkü konumu üzerine bir röportaj gerçekleştirilmiş…
Kadın ve Aile Sayfası:
Sabiha Ateş Alpat “kadın ve aile” sayfasında “Allah’ın Razı Olduğu Kadın” yazısında müslüman kadının; yaşamı, alışverişi, giyinişi, gezmeye çıkışı, evlenmesi, çocuk doğurması Allah içindir diyor.
Ramazan ayı dolaysıyla iki yazı:
Muhammed İslamoğlu “Bir Ömre Bedel Bir Gece Kadir Gecesi” yazısında kadir gecesinin önemi üzerinde durmaktadır…
Abdulhamid Kahraman “Ramazan ve İ’tikaf” konusu gündemimize taşımaktadır…
Detaylı bilgi için: tel: (0216) 612 78 22 web: www.vuslatdergisi.com